Breien-op-de-kniftyknitter.jouwweb.nl
De knifty knitter » Andere breilooms en ringen

Met nadruk wil ik zeggen dat ik geen ervaring heb met deze webshops die ik hieronder noem. Onderstaande informatie en foto's heb ik via internet.

Ik heb zelf nog nooit een bestelling gedaan bij deze webshops en kan geen info geven over de service van deze shops.

Andere breilooms knittingboards en breiringen

De laatste tijd zie ik steeds vaker goedkopere breiringen en breilooms in de winkels liggen.

Ze lijken sterk op de knifty knitters, maar bij de breiringen is er een groot verschil. De pinnen staan op elke maat ring op dezelfde afstand. Bij de knifty knitters wordt deze afstand steeds groter, zodat je met dikker garen moet gaan breien.Ik vond dat zelf altijd een groot nadeel. Maar met de goedkopere set is dat nadeel verdwenen.

Deze set heb ik gezien bij Action, Zeeman, boekenvoordeel, Kruidvat en  hobbywinkels.


Voor wie goed zoekt op internet kan veel verschillende breilooms vinden.

www.create4fun.nl verkoopt diverse merken. Zoek bij de website onder het kopje: breien en dan knittingboards/looms.

Ze verkopen van AKB verschillende knittingboards, socklooms en de All in One loom. De laatste is voor dubbel breien en enkel breien. Klik  voor meer info over deze looms op de website even door.

Het 28 inch knittingboard wordt nu geleverd met zogenaamde extenders. Dat zijn extra delen waar op elk stuk 20 pinnen staan. Je kan van je knittingborad een groot vierkant maken om enkel op te kunnen breien.

Ik ben nu zelf in het bezit van de kleine loom die bij een boek verkocht wordt. ( het boek heb ik niet)

De plastic pinnetjes die op deze loom zitten zijn dezelfde pinnetjes als op de all in one loom. En ze werken echt fantastisch.

 

Op de regular gauge sockloom staan deze plastic pinnen ook. Deze sockloom is eigenlijk een miniuitvoering van de all in one. Op deze sockloom kan je niet met sokkenwol werken, maar moet je dikker garen gebruiken.

 

De sockloom die geschikt is voor sokkenwol , is te zien in het filmpje. Deze heeft metalen pinnen die vrij dicht op elkaar staan. Het is even wennen, maar het werkt echt fijn. ( het onderste artikel is de sockloom met metalen pinnen)

 

 

 


 

Ook via www.create4fun.nl zijn breilooms en boards te koop van het merk Boyle.
 
Ik ken dit merk helemaal niet, zo te zien op de plaatjes lijken deze ook op de knifty knitters.
Wat erg leuk is, is dat ze van dat merk ook een sockloom hebben, aanzienlijk goedkoper dan van AKB.
De beschrijving heeft het over 60 pinnen. Mijn conclusie is dan dat deze loom geschikt moet zijn voor sokkenwol. Maar dat weet ik uiteraard niet helemaal zeker.
 Ik vermoed dat de looms van dit merk van plastic zijn.

 

 

 

 

 


 Van DAlooms is nu nog alleen de grote infinity rake te koop. Dit is een S vormige loom, bedoeld om enkel op te breien. Deze heeft lekker veel pinnen, zodat je bv een deken kan breien.

 

En dan (ook via www.create4fun.nl, maar dan onder het kopje: lionbrand yarns) is de Martha stewart crafts, knit and weavekit te koop. Deze set heb ik  inmiddels ook. Heti s een set met verschillende delen, zodat je zelf de maat kan maken die je wil. Er zitten dunne en dikke pinnen bij, dus je kan op deze set met dunner én dikker garen werken.

Er zit een filmpje bij, en ook op youtube zijn er filmpjes over deze set te vinden.             

 

 

 

 


 

Bij de webshop: www.tientalenten.nl zijn er een paar houten breilooms te koop: een 3tal ronde breilooms, in de maten: 7, 9 en 12,5 cm. Ze verkopen ook een dassenplankje. Dit is de ouderwetse benaming van een knittingboard. Zoek onder het kopje: breien en dan op pagina 3 en 4www.hobbydoos.nl  verkoopt ook verschillende soorten breilooms.  Ik vind het zelf een vrij onoverzichtelijke winkel, heb altijd problemen om de breilooms te vinden.

Tik in: www.hobbydoos.nl. Scroll helemaal naar beneden, daar vind je quicklinks en daar staat: knifty knitter. Als je daar op klikt kom je bij het overzicht.

Naast plastic looms verkopen ze ook een kleine houten knittingboard met metalen pinnetjes.

Voor wie in Amerika wil kopen is er nog: www.cindwoodcrafts.com Klik op het kopje: catalog en dan zie je links een menu met de verschillende soorten looms die ze verkoopt. Ik heb er eentje in mijn bezit, een kleine loom met 19 pinnetjes (op de foto de bovenste). Die is van MDF en de pinnen staan versprongen tegenover elkaar.


En dan: www.hobbygigant.nl Deze winkel verkoopt oa de knifty knitters, maar ook een kleine houten loom.

Deze winkel verkoopt een set met ronde looms. Ze lijken erg op de knifty knitter, maar bij dit merk kan je de dikke pinnen vervangen door dunnere pinnen. Er zitten extra gaten in, zodat je een dubbel aantal dunne pinnen in de loom kan zetten. Kijk naar de sweaterknitter ronde loomserie.

Deze set is ook  te koop via: www.brei-scheepjeswol.nl

Op Raverly staat deze soort looms bekend als de 'elvira'of de 'spanish'' looms. Deze looms worden namelijk in Spanje gemaakt en verkocht.

Ze zijn te vinden via Ebay. Zoek op 'tricotin' en dan de bufandastoreonline. Ze verkoopt zowel de lange looms met extra pinnen en de ronde looms met extra pinnen.

linkje: http://www.ebay.nl/usr/bufandastoreonline